Igaz a mondás, miszerint minden gyermek születésekor egy édesanya is születik. Onnantól, hogy egy élet fejlődik a testünkben, már nemcsak magunkért vagyunk felelősek. Mi nők, ilyenkor sok mindent átértékelünk, új dolgok lesznek fontosak, és lesznek olyanok, amelyek kevésbé. És ez így van jól. Ebben az állapotban egy olyan ajándékot kapunk az égtől, ami segíthet nekünk a helyes úton való haladáshoz.. Nagyon intuitív egy kismama, figyeljétek meg! Érdemes  ezt a képességet kihasználni, jógázni, befele figyelni, meditálni,mert ebben az állapotban egészen más lesz :-)  
 

A 9 hónap alatt testünket és lelkünket is felkészíthetjük a babánk fogadására.. Ebben nagyon sokat segít a kismamajóga és a kineziológia. Rengeteg kérdés és kétely tarkíthatja ezt az amúgy csodálatos 9 hónapot. Sokat tud segíteni, ha találkozol más kismamákkal , akikkel  átbeszélhetitek a kérdéseket. Mi minden kismamajóga foglalkozás után beszélgetünk egy finom tea mellett :-)
 
Ha szeretnétek elmenni kineziológushoz, hogy a dolgok mögé lássatok, a legboldogabban ajánlom Nektek  Kármán Gabit (g.taygeta@gmail.com)!! Én neki és a kismamajógának köszönhetem, hogy nagyjából 1,5 óra alatt született meg a kislányunk, és ha nem kellett volna elindulnunk a kórházba Budapestre, azt mondhatom, otthon a kádban, fájdalom nélkül születik meg Bogi :-)
Szerző: Maternity  2011.10.21. 22:34 1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babmama 2011.11.17. 20:44:57

A legfontosabb szabály: NE PARÁZZ!
Egy-két kivételtől eltekintve a dolgok hamar megoldódnak terhesség és anyaság alatt is. Pl. ha átmenetileg kevesebb a tejed és a gyerek sír, mert éhes marad, ne aggódj - egy-két napa alatt átáll a szervezet a nagyobb tejtermelésre. Ha nem tudod, jól öltöztetted-e a babát, ne izgulj, előbb vagy utóbb ráérzel ösztönösen a helyes dolgokra.
A gyerekorvosunk két aranyigazságot mondott nekem:
1. Az anyák az esetek többségében ösztönösen tudják a helyes megoldást. Nagy bajt nem tudnak csinálni.
2. Azért van két fülünk, hogy az egyiken be, a másikon ki. (Vagyis a millió "jótanácsból" azt fogadd meg, ami neked szimpatikus, a többire mosolyogj, majd felejtsd el!)
süti beállítások módosítása